„Trybunał nad Strawą”
Piotrków Trybunalski
16 lipca 2016r.

I. Marszałek Trybunału

Hieronim Błażejak - Mistrz polskich nalewek; ekspert smaku; pomysłodawca i animator imprez oraz festiwali kulinarnych; wieloletni współorganizator Festiwalu Smaku w Grucznie (do 2015 r.)

II. Wicemarszałkowie Trybunału

Jan Babczyszyn – Prezes Polskiej Akademii Smaku; pomysłodawca i animator imprez oraz festiwali kulinarnych, wieloletni dyrektor Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu (do 2015 r.)

Piotr Bikont – Dziennikarz, reżyser i krytyk kulinarny, dyrektor programowy festiwalu „Europa na Widelcu” we Wrocławiu

Waldemar Sulisz – Prezes Kresowej Akademii Smaku, dziennikarz, teatrolog, animator imprez i festiwali kulinarnych, dyrektor Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie

Jacek Szklarek – Prezes Slow Food Polska, dziennikarz, animator imprez i festiwali kulinarnych

III. Deputaci Trybunału

Małgorzata Kalicińska – Pisarka, smakosz

Adam Łukawski – Kolekcjoner etykiet i opakowań nalewek, wódek i likierów; smakosz

Karol Okrasa - Mistrz kuchni, autor programów kulinarnych

Konrad Rydzyński – Twórca nalewek; profesor, dr hab. nauk medycznych.

Zbigniew Sierszuła – Twórca i znawca nalewek, laureat najważniejszych konkursów i turniejów w Polsce

IV. Sekretarz Trybunału

Czesław Maszczyk – Prezes Fundacji Trybunalskiej, twórca nalewek